Julpyssel

Förra veckan var ganska soft efter allt jobbande veckan där innan. Var bara på jobbet mån, tors och lör, vilket innebar att jag hann och göra lite annat som luncha med Maria m.m. I fredags åt vi tapas på St Michels vin och tapasbar, så mysigt och trevligt. Lördagen var ju pisstråkig då ja jobbade mellan 12 och 22 så åkte ju i princip hem och la mig efter det.

På söndagen hade vi lite adventsmys. Började morgonen med att baka scones till frukost :) Sen bar det ut på stan för att se om vi hittade några jul-  klappar och bara känna lite på julskyltningen. Blev inga julklappar med lite julstämning infann sig nog. Så väl hemma igen gjorde jag iordning  advents-  ljusstaken  eftermiddagen bestod av lite julgodisbak.   Blen massa sorter men vi hann inte med att göra lussekatter så får bli nästa helg eller nåt.

Julgodisets alla sorter :)




Till julgodiset testade vi årets blossaglögg med clementinsmak :) den var mycket trevlig.



julfest å annat

har vart två hektiska helger, mycket jobb å julfest på det..i lördags va det julfest med jobbet på let´s go i limhamn. Jobbade hela dan innan så fick duscha och göra iordning mig på jobbet men det funkade det också. Tråkigt nog fick jag va nykter och köra bli då jag skulle upp och jobba halv 8 dan efter. Slutade kvällen vid 11 halv 12 då alla andra va för fulla och det enbart va drygt att va kvar. Kvällen bestod av lite välkomstglögg när man kom å sen va det julbord till mat. Efter julbordet va det lite godis, gröt och frukt och till sist bowlade vi. Gick sådär på bowlingen men kom 2a i min grupp i alla fall . Så det blev väl godkänt.

Annars i veckan har jag mest jobbat. Hjälpte till på en nation och gjorde lunch i tisdags igen :) mycket trevligt, och framför allt får man med sig lite mat hem om det blir över så då fick Daniel matlåda till onsdagen. Denna gången bjöd vi på tacopaj, mycket gott :)

Ska bli spännande va denna veckan har att erbjuda mer än jobb, antagligen inte värst mycket.


Ensam hemma 2

Veckan har vart fullspäckad som vanligt. Jobb nu hela helgen. så tråkigt :( Har min andra ensamma lördag i lägenheten, Daniel har haft en dag med jobbet i Köpenhamn och ätit smörrebröd så nu ligger jag här å päser i soffan alldeled ensam, inte så pjåkigt faktiskt :)

I tisdags var jag och vaccinerade mig, tyckte inte om det men ibland får man ju bara bita i det sura äpplet. Mådde helt kasst dan efter och har fortfarande ont i armhålan men det släpper väl nån gång.

Igår va Frida och Martin här på käk, så himla trevligt :) va riktigt längesen vi hade våra enkla snabba middagar. kvällen gick för fort bara.

Har inte så mycket mer att berätta för denna gången..

Trevlig helg på er!


Stockholm :)

Förra veckan började med ,som säkert för så många andra, jobb..Hade min första riktiga dag i fisken. Måste säg att jag gillar att va där, folk är mycket trevligare där än i delikatessen.

I fredags morse åkte vi till stockholm. Med oss i bilen hade vi en ny tjejkompis till  mig. Hör och häpna, Arne Weises dotter är det minsann :) Vi va framme vid halv 1 och checkade in på hotellet, mycket trevligt ställe. Sen gick vi en sväng på stan för att sen gå tillbaka till hotellet och göra oss iordning inför middagen. Daniel hade beställt bord på en restaurang som heter Wasahof och ligger precis vid vasaparken. Fransk bistrostil med helt underbar mat. Det va verkligen jättetrevligt och mysigt :)

På lördagen åt vi frukost och sen drog vi ut en sväng på stan tills Daniel skulle träffa sina polare. Då åkte jag ut till Isabelle och Daniel. Jättefin lägenhet :) På eftermiddagen åkte vi en sväng till Ikea och sen på kvällen åt vi fajitas och spelade spel och tittade lite på film. Dagen efter lämnade Isabelle och Daniel av mig på medborgarplatsen och sen gick jag och brunchade med Daniel, Martin och Frida. Sen gick färden hemåt Lund igen.

Idag har jag och Daniel vart ihop ett år :)

Ha en bra dag allihopa!

Puss & kram


Pumpor, blommor och risotto

Då ska vi se vart vi ska börja..

Har jobbat en del i veckan och blev denna gången inkastad i maxiköket, vilket innebär att man står och lagar nåt gott som man ska bjuda kunderna på. Denna veckan va det risotto på menyn. Har lagat så mycket risotto på dessa två dagarna så är inte riktigt säker på att jag är beredd att äta risotto mer detta århundradet :)

I torsdags när jag kom hem hade Daniel köpt blommor till mig :)



På kvällen hade vi lite gäster här, daniels jobbarkompisar med respektive. Blev en hel bit lamm som vi gjorde i ugnen och potatisgratäng till det :) riktigt smarrigt! Till efterrätt blev det hemmagjorda chokladtryfflar som vi trodde skulle bli helt misslyckade då smeten va helt tjock och inte ville bli blank och smidig. Men vi bollade ihop dem dan efter och det va ingen som helst fara och alla tyckte dom va jättegoda.

Samtidigt som blommorna inhandlades köpte han också två pumpor, en lite mindre och en lite större och den största gjorde vi då en lykta av som vi satte i hallen.



Jag är nöjd, tycker det blev jättemysigt :)

Igår hade vi ett annat par på besök, och då blev bara en helt enkel tacogratäng.
Det är skönt med folk man inte behöver anstränga sig så mycket för utan man bara kan umgås på väldigt enkla premisser. Behöver ju inte alltid vara 4-rätters och dyra maträtter.. 

Idag är jag ledig och vi har bara haft en slappemorgon, såååå skönt att slippa känna att man måste stressa till bussen :) Nu ska vi nog gå en liten promenad och känna på hur kallt det är ute....

Ha det gott så länge!


RSS 2.0