833

Veckan började med vård på måndagen och tisdagen..vi vårdade då alla tälten, alla bilar, cammonäten och lite diverse andra tillbehör till tälten..vi hade även patrullering och post in och ut på tisdag förmiddag..

På onsdagen började sedan högvaktsutbildning..riktigt ok faktiskt..får fika varje dag både på för- och eftermiddagarna..första dagarna lärde vi oss mest en massa olika gevärsställningar och en del filande på marscheringen..

dagarna blir ganska långa eftersom man håller på med samma sak verkligen hela tiden..så får väl se hur händelserik nästa vecka blir..på måndag bär d av till ravlunda för att träna ännu mer..

hoppas alla har d bra här hemma..ses om några veckor :)

832

Har nu kommit hem efter en vecka i fält, skönt vill ja lova :)
Åkte ut i måndags och kom hem i torsdagskväll..hela veckan gick i princip ut på att göra samma som förra veckan, alltså resa och riva förläggning :) Så vi reste ju då i måndags för att sen förflytta oss på onsdagen och till sist åka hem på torsdagen :)

Hela tisdagen gjorde vi inte så mkt iom att vi inte ska strida så mkt så hade vi heller inte d på schemat vilket kan tyckas e tråkigt..fick även nu oxå se hur d funkar när vi ska serva dem andra kompanierna :)

På torsdagkvällen när vi kom tillbaka så va d arrangerat ett litet jippo för oss..i 1,5 timme så uppträdde några fältartister :) det är då några från hemvärnet och dem brukar då åka ner till utlandsmissionerna och uppträda för dem..riktigt roligt men man va ju kanske inte riktigt taggad till fullo..alla va ganska trötta efter en vecka i fält..




Förläggningstältet



TGB 11..vårt ända fordon för tillfället i gruppen..

831

Då va vi tillbaka i verkligheten igen..solen kunde ju inte komma bättre än den gjorde :P  hela semstern va grå och lagom till man ska tillbaka blir d dundervärme..veckan har fått ett helt nytt perspektiv på att svettas kan ja meddela..vi började med att packa vår stridspackning i måndags för att sen åka ut i fält i tisdags..det hela gick ut på att öva igåendet i förläggning, maskera fordon, resa tält och maskera dem..

det hela tog oss 8 timmar att göra färdigt vilket egentligen ska ta 1,5 så vi har lite att jobba på..blev några eldöverfall bla och en massa resande och rivande av tälten..sist på dan så hade kockarna bygggt upp en dusch åt oss med riktigt dischslang och drapperi :) grymt skönt vill ja lova..

väl tillbaka på regementet på torsdan va d dags att börja packa lastbilarna. vilket uppenbarligen va ett evighetsgöra..vi e fortfarnade inte färdiga..nästa vecka ska hela bataljonen ut för första gången tillsammans :) ska bli riktigt spännande men d kommer i princip handla om samma sak som denna veckan..

ja den som lever får se :)

kram på er allihopa

RSS 2.0